Eines de l'usuari

Eines del lloc


relectroplus:07.02.08

Relectro Plus: 07.02.08

Convocatòria

Hem estrenat nou any i com és ja habitual en aquestes dates us convoquem a una reunió del grup per tal d'enfocar els temes de la BDC pel 2008: el dijous dia 7 de febrer de 2008, de 10 a 13h aprox., a la Sala de Juntes de l'edifici Annexus (el de darrera del Nexus, C/Gran Capità, s/n. 08034 Barcelona).

Ordre del dia

  • Possibilitats actuals d'expansió de la BDC
  • Ampliació de revistes i llibres electrònics?
  • Renovacions 2009: criteris
  • Propostes i debat sobre futures actuacions

Assistents

Conclusions i acords

Després de fer un repàs als darrers anys de la BDC i comentar els objectius CBUC/BDC per al 2008, es comenten els següents temes:

  • Ampliació BDC 2009. Propostes inicials de nous paquets de revistes (són els que ens falten dels més subscrits a consorcis/més presents al mercat editorial): Lippincott, Cambridge University Press, IOPP. Pel que fa a llibres Deusto, eLibro i Grove continuen sent els que més unanimitat desperten; caldria veure si serien TxT o AxA. Per altra banda, es creu interessant investigar què suposaria en títols i diners (centralitzats?) la contractació de nous títols i/o backfiles dels paquets que ja tenim subscrits a la BDC.
  • Renovacions BDC: el sentiment general és el de fer els menys canvis/cancel·lacions possibles, i anar renovant-ho tot a no ser que es rebin queixes d'usuaris, que els preus puguin massa, etc. Enguany tenim 10 renovacions plurianuals i es comenta que cada biblioteca revisarà les seves estadístiques, la valoració dels seus usuaris, etc. per a aconsellar (o no) la seva renovació a la CT. Com a cas concret, la majoria del grup creu que caldria renovar VLEX (es continua considerant complementari, no substitutori, a Aranzadi).
  • ERM: poques expectatives/coneixement sobre el tema. Es considera millor esperar a veure què fa el mòdul d'adquisicions de Millenium. No obstant, hi ha interès en fer una demo dels tres ERM candidats (Millenium, Serials Solutions, Verde).
  • Estadístiques: es presenten dades globals de l'evolució dels usos entre 2006 i 2007, es comenten les estadístiques que ofereix SFX.
  • Administració de la BDC: es demana que es tanquin els acords cap a setembre/octubre com a màxim, per a facilitar la facturació, les cancel·lacions de subscripcions impreses, etc. I es valora positivament tenir la majoria dels expedients dels acords BDC durant aquest any per a justificar la despesa davant l'administració de cada universitat.
  • S'acorda fer una nova reunió del grup el mes d'abril, en una data a concretar, per a treballar en propostes concretes per a presentar a la CT.

Documents


Tornar


Eines de la pàgina