Eines de l'usuari

Eines del lloc


relectroplus:08.11.12

Relectro Plus: 08.11.12

Convocatòria

Estem acabant l'any i aniria bé veure'ns de nou per tal de repassar com han quedat les renovacions BDC 2013, i sobretot començar a pensar en l'any que ve. Per tant us convoquem a la següent reunió de treball: dijous 8 de novembre de 2012, de 10 a 13:00h aprox. amb una pausa pel cafè, Oficina del CBUC (Edifici Nexus, 4a planta, despatx 403).

Ordre del dia

  1. Valoració de la BDC 2012 (accés 2013: repàs d'objectius, TxT reduïts, ebooks Elsevier, etc.)
  2. Primeres idees per a una estratègia per al 2013 (subscripcions 2014)
  3. Llibres electrònics: noves compres consorciades?
  4. Torn obert

Assistents

Resum de la reunió

  • S'ha fet un repàs bàsicament informatiu de la important tasca duta a terme aquest any pel grup sobretot pel que fa a l'assoliment dels objectius de la BDC 2012 (accessos 2013), que bàsicament es centraven en tres punts: definició de la “core collection”, reducció de participants d'acords TxT, i propostes de cancel·lació.
  • Ebooks Elsevier: durant el 2012 hem tingut accés obert a poc més de 8.500 llibres electrònics d'aquesta editorial, amb el compromís d'adquirir-ne una selecció de manera consorciada per valor de 400.000€ i amb accés perpetu. Aquesta selecció es farà durant el mes de novembre entre les 12 institucions (UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, BC, UVic, UJI, UIB) que participen en aquest acord, prenent com a base la proposta que ha presentat l'Oficina del CBUC i que es basa en els informes d'ús d'aquests llibres durant el període d'accés obert: la proposta consta d'uns 1.420 títols (els usats 14 o més vegades, representen el 81,21% del total d'usos i el 16% de la col·lecció). Vegeu excel a l'apartat “Documents”.
  • AIP+APS: pel 2013 AIP es divideix en dues parts, i a més transfereix un títol (Powder Diffraction) a Cambridge University Press. Ja tenim preu per la part APS, però estem encara negociant el cost de la part AIP.
  • Wiley (AGU i take ons): a canvi de reduïr una mica el 3% previst per al 2013, afegirem 9 títols nous al paquet Wiley el cost dels quals s'afegirà a les aportacions ja previstes per aquesta subscripció.
  • Preparació per a la CT: s'ha parlat sobre les possibles alternatives per a l'estratègia BDC 2013 (més reduccions de TxT i/o reducció de títols?, cancel·lar bbdd sense text complet? programaris?), i també sobre llicències nacionals, centres de recerca i noves compres de llibres electrònics per a l'any que ve.
  • Torn obert: s'ha intercanviat informació sobre ALJC, PsycArticles, Science i SCOPUS.

Documents

PowerPoint de la reunió: 1211relectroplus.pptx

Llibres electrònics Elsevier (proposta de selecció): seleccio_ebooks_elsevier.xls

Fotos de la reunió: ,


Tornar


Eines de la pàgina